De digitale NGF Golfpas

Steeds meer mensen maken er gebruik van.

Sinds de introductie  kiezen steeds meer golfers voor de digitale NGF golfpas.

 

Deze pas wordt getoond in de Golfapp op de Smartphone of via de pc/ laptop (HIER te downloaden).
Voor 2021 is deze pas nu de standaardpas tenzij golfers nadrukkelijk aangeven een plastic pas te willen ontvangen.

De NGF legt dit duidelijk uit op haar website:

“Een digitale pas heeft veel voordelen. Het grootste voordeel is duurzaamheid: de digitale pas is minder belastend voor het milieu.

In 2020 kregen alle golfers nog automatisch een digitale pas én een fysieke plastic pas, tenzij een speler of een club liet weten dat ze geen plastic pas wensten. Dat resulteerde erin dat in 2020 nog maar zo’n 50 procent van de golfers een plastic pas had.

In 2021 krijgen alle golfers alleen nog automatisch een digitale NGF-pas en niet meer een plastic pas. Wil je om bepaalde redenen toch nog per se een plastic pas, dan moet je die voor 15 december bij je club aanvragen. Golfclubs kunnen in hun clubsoftwaresysteem een plastic pas voor jou aanvragen in de periode van 15 december 2020 tot 15 januari 2021. Daardoor zal je in 2021 via je eigen club toch nog een plastic pas krijgen.

Maar bedenk eerst goed of je nog steeds per se een plastic pas wilt hebben. Je hebt immers een digitale pas en die biedt jou en je club veel voordelen.

  • Een digitale pas is minder belastend voor het milieu en heb je altijd bij je in je telefoon.
  • Een digitale pas staat op je smart phone en is “coronaproof”.
  • Met de digitale pas beschik je altijd over je actuele handicap, want na elke qualifying ronde wordt de handicap op je digitale pas geactualiseerd.
  • In de aanloop naar de invoering van het World Handicap System (WHS) in 2021 toont je NGF-pas niet alleen jouw EGA-handicap maar ook je nieuwe WHS-handicap die je op dat moment zou hebben (lees hier meer).
  • De digitale NGF-pas is bij meeste golfclubs in de online clubomgeving geïntegreerd.
  • De digitale NGF-pas kan niet stuk en je kunt de pas niet verliezen.
  • De digitale pas heeft een barcode en QR-code die gebruikt kan worden voor het kassasysteem, het registreren van een golfronde en andere toepassingen op golfclubs. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn van de NGF-pas op jouw club, informeer er dan naar bij jouw golfclub.
  • De digitale NGF-pas is ook geldig en wordt geaccepteerd in het buitenland. Het is dus niet nodig om voor een golfvakantie een fysieke pas aan te vragen via je club. De digitale pas van iedere speler verschijnt zoals gezegd in de app GOLF.NL en is ook zichtbaar als je inlogt op mijn.golf.nl (voor golfers die de app GOLF.NL niet hebben). Er is geen internetverbinding nodig als je digitale pas in het buitenland op de app wil laten zien. Bij mijn.golf.nl is wel een internetverbinding nodig. Als je de app GOLF.NL niet hebt, kun je voor vertrek naar het buitenland een screenshot maken van je digitale pas en die foto tonen op de banen in het buitenland”.

Bron: www.ngf.nl

Video; Hoe gebruik je de pas op de golfbaan?

Geef een reactie